Kris I Bilindustrin Uppgift

Jag tycker att krispaketet Sverige har bara är en massa skit för allt dom gör är ju egentligen bara pumpa in en massa pengar till nästan onödiga saker. Okej att dom lägger mer pengar på arbetslösa men varför lägger dom massor av pengarna på helt onödiga saker? Istället kan dom väl lägga ner pengar på företag som håller på att gå under som t.ex. Volvo och Saab. För utan dom förlorar Sverige en massa pengar för det finns flera, Volvo och Saab fabriker som tillverkar bilar och utan dom kommer flera tusen bli arbetslösa.


Sen kan man ju jämföra USA o Sveriges krispaket, USA har pumpat in massa pengar i sina banker och amerikanska bilmärken medans Sverige bara pumpat in pengar i arbetslös kassan. Vad kommer det hjälpa? Om flera tusen blir arbetslösa vilket dom kommer bli när dom stänger ner Volvo och Saabs så hjälper det inte att dom har massa pengar till dom arbetslösa för dom kommer gå åt lika fort som dom kom fram. Istället borde dom pumpa in lite pengar i dom "svenska" bilmärkena så att dom inte kommer gå i konkurs för Sverige behöver fler företag inte mindre. Sen förstår jag att regeringen e lite tveksamma på att ge pengar till Saab och Volvo för det är oftast inte bra när staten lägger sig i den privata sektorn men i detta fallet tycker jag att dom måste ge dom pengar för annars kommer dom gå i konkurs och ta flera tusen jobb från folk.


Jag skulle nog säga att Saab och Volvo är väldigt viktiga för Sveriges ekonomi för dom har massor av fabriker och annat i Sverige och går dom i konkurs nu kommer flera tusen personer mista sina jobb och kommer antagligen få väldigt svårt att få nya eftersom det inte finns några andra biltillverkningars fabriker i Sverige. Så då kommer antagligen många att skola om sig och försöka få en ny utbildning vilket kommer betyda att dom ska ha studiebidrag som kommer från staten och då förlorar staten ännu mer pengar på det.


Sen så har bilindustri lite sig själv att skylla för dom är så himla envisa och vägrar komma på nåt alternativt bränsle istället för bensin och det är ju pga av bensinpriset som dom flesta inte vill köpa bil. När man köper en bil så vill man ju köra den så mycket som möjligt och är bensinpriset högt orkar folk inte lägga ut en massa pengar på bil för att sen inte kunna köra för bensinen är så dyr.

RSS 2.0